Apr 21, 2012

Mim: K-pop Videoları


Herkese merhaba!

Ben Chihiro’nun ders çalışmayı sevmeyen ve günün bazı bölümlerinde ona bir doz internet veren iç sesiyim.


Kendisi şu an sınavlarla boğulmakta. Ayrıca Mayıs ayında da yapması gereken biiiir sürü görevi var. Bu aralar sırf mim yazan bir blogger olmaya başladığı için üzülüyor. Ama ben yine de gönderilen son mimi yazması için onu internetin başına getirdim: “K-Pop Videoları”


K-Pop öyle büyük bir dünya ki bu mim yalnızca müzik videolarıyla sınırlı değil. İçine eğlence programları, konser kayıtları hatta bazen diziler bile dahil olabiliyor. Kesinlikle Youtube’un başına oturduğunuzda kalkamayacağınız büyülü bir dünyadan bahsediyorum. Fakat ben bu mim dahilinde yalnızca beni etkileyen kliplerden bahsedeceğim. Bana bu tadından yenmez mimi paslayan biricik VIP’im, T.O.P’nin müstakbel eşi, sevgili çingum Cinnet'e kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum. O haldeee, başlayabiliriz!



“NEŞELİ”

Photobucket


Bigbang - Sunset Glow

Kesinlikle izlediğiniz zaman üstünüze başınıza aldırmadan kendinizi sokağa atma isteği uyandıran bir video. Çarşıdan, okuldan, sokaktan topladığı insanları “Let’s Go West” mottosuyla okyanusun kenarına taşıyan bir Bigbang var bu videoda. Henüz 20’lerine yeni gelmiş ya da daha gelmeye yaklaşmış bıcır bıcır bir grup izliyoruz. Hangi vakit umutsuzluğa kapılsam nakaratı bağıra bağıra tekrar ederim : )


4Minute – Heart to Heart

Bu videoyu çok seviyorum. Güzel kızlarımız ve Jungshin. Video Jungshin’e kızan Hyuna’nın eğlenceli intikam planlarını içeriyor. Sizi bilmem ama Hyuna bu haliyle gayet iyiymiş. Şimdi yaptığı seksi-vamp kadın tiplemesini ben pek beğenmiyorum. Maalesef bu hali daha başarılıydı.


Photobucket


PSY – Right Now

Bizim yetenekli çocuklar dışında kafası kırık olduğunu düşündüğüm bir başka YG Fam üyesi PSY. Sesi sonuna kadar açıp izlediğim yerimde duramadığım bir video. Deneyin ve görün efendim : )



“ACIKLI”

Photobucket


Kim Ji Eun – Yesterday Is Different From Today

Efendim ben bu Goo Hye Sun cadısından hiç hazzetmem ama bu videoyu ne zaman izlesem yüreğim dağlanacak gibi hissediyorum. Çok zor bir karar verme aşamasındayken şarkı da feci giriyor. Burada oyunculuğu da gerçekten harika hem onun hem de Chang Ui’nin. Neyse bu sefer sevdim seni patates surat.


Bigbang – Haru Haru

Hiç alışkın olmadığımız şekilde birbirlerini kırıp döken GD ve T.O.P, bizi daha baştan üzmüşlerdi bu videoda. Sonra bir de ne görelim meğer sebebi çok farklıymış. Zaten Haru Haru bir klasiktir. Bana göre artık K-Pop’ı da aşıp gitmiştir. Her izlediğimde ağlayabilirim. “Heart” yerine “hört” diyen bir GD olmasına rağmen :P


Photobucket


MBLAQ – This Is War

Kör olmayasıca Thunder bunu biricik hyunguna nasıl yaparsın.. Püüü.. Koynunda yılan beslemişsin Joonnie! Bu video yayınlandığı günden beri tek zaafım şu gözyaşı damlasının düşmesiyle aynı anda kurşunun girmesi :( O sahne resmen içimi acıtıyor. Yaaa bu videoya bir çare bulunsun çok üzülüyorum çingular : (



“ETKİLEYİCİ”

Photobucket


T-ara – Lovey Dovey

Uzun videolarıyla bildiğimiz pek sevilen kız grubu T-ara bence bu videoda çok başarılıydı. Her seferinde hikayeden çok etkileniyor, ağzım açık izliyorum. Tam anlamıyla adapte olabilmek için hikayenin ilk bölümüne yani Cry Cry’a bir göz atmanız lazım. Cha Seung Won ne diyeyim sana.. Ahjussi sen zaten harikasın.


INFINITE – Before The Dawn

Piyasanın en değişik gruplarından biri Infinite. Bu videoyla dikkat çekmemeleri mümkün değildi zaten. Grubun güçlü halkaları L ve Woohyun kavga dövüş şafaktan önce bulundukları yerden çıkmaya çalışıyorlar. Özellikle sonundan çok etkilenmiştim. Şarkıyla müthiş uyumlu bir video olmuş bence.


Photobucket


Beast - Fiction

Şarkıdan mı kaynaklanıyor bilmiyorum. Belki de o penguen adımlı meşhur dansları beni çok etkiliyor. Beast’in en sevdiğim videosunu hiç düşünmeden etkileyici kategorisine alıyorum.



“ERİTİCİ”

Photobucket


Bigbang – Beautiful Hangover

1 yıl içinde geçirilen mükemmel değişim. Taştan da öte bir Bigbang. Kızımız da güzel kahretsin ki. Şimdi de gayet iyiler ama buradaki havalarını bir daha hiç göremedim anacım. Video çıkışı herkese mendil dağıtıyoruz efendim. Toplayalım ağzımızın sularını! : )


MBLAQ – Mona Lisa

2011 yazını ve bizi kasıp kavuran “mona lica” eriyip gittiğimiz bir diğer video olma özelliğini gösteriyor. Kıpır kıpır bir Mblaq ki onların böyle olmadığı bir video pek yok gibi. Kpop’ın Latinize edilmiş versiyonu olmalarından hiç şikayetçi değiliz. Bu video her yönüyle şahane efendim. Özellikle o omuz dansı yok mu : D


Photobucket


T.O.P – Turn It Up

Pek fazla söze gerek yok aslında bu kategoriye Bigbang menşeili birden fazla video sokabilirim. Turn It Up’ı izledikten sonra verdiğim ilk tepki: Tanrı hepimizi onun bakışlarından korusun” olmuştu. Videonun sonunda demek istediğimi anlayacaksınız. Aman nefesler kesilmesin, uyarayım : )



“ŞAŞIRTICI”

Photobucket

2NE1 - Go Away

Bunu yaşayan CL bile olsa bir kızın videoda böyle dayak yemesi beni çok şaşırtmıştı. Dayak atanı ve bu şarkıyı çok sevsem de dayak biraz abartı olmuş. Çok şaşırmıştım açıkçası.


FT Island - Severely

Tamam belki JYJ’in videosu da orijinal bir senaryo olmayabilir, ama bu video In Heaven’ın neredeyse aynısıydı. Acaba sadece ben mi böyle düşünüyorum. Görünce çok şaşırmıştım vallahi. Yakışmamış mı o ayrı, bence çok güzel bir video olmuş.


Photobucket


Seungri - Strong Baby

Bizim maknae ne zaman bu kadar büyümüş de böyle cesur sahneler çekmeye başlamış aman da aman. Victory beni bu video ile çok şaşırtmıştın. Hala da şaşırtmaya devam ediyorsun. Bu hareketleri reşit olmana veriyorum ve seni çok seviyorum bebeğim.



“FANTASTİK”

Photobucket


Bigbang - Fantastic Baby

Kategorinin isminden de anlaşılacağı gibi buraya koyulacak ilk video bellidir arkidişler. Fantastic Baby kadar fantastik bir video yoktur ama o yapılmadan önce de başka bir Bigbang videos burayı rahatlıkla süsleyecekti. Çünkü siz mükemmelsiniz Bigbang.


G-Dragon - Butterfly

Ah GD senin sarı saçlarını özlediğimi fark ettim. Kurgusu da kendisi de fantastik bir video Butterfly. Renklere, motiflere, o masalsı dünyaya doyamıyorum.


INFINITE - Lately

Bu çocuklar hem yetenekli, hem yakışıklı, hem de pek fantastik. Kısa sürede piyasayı kasıp kavurdular. Bu da yeni yıl için hazırladıkları özel video. Hepsi birbirinden fantastik gözükmüyor mu? Tatlılaaar.


Fantastik bir kapanış yaparak sizlere veda etmeden önce bu mimi seçimlerini merakla beklediğim sevgili çingularım MadamPatapuff ve mydestiny'e paslıyorum :)


Hoşçakalınnn ^^

Photobucket

5 yorum:

Anonymous said...

Hi, I do belieѵe thіs is a great webѕite.
I stumbleԁupon іt ;) I'm going to come back yet again since I bookmarked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help others.

my webpage; http://egg13leaf.soup.io/
Also see my webpage - how to make fabric flowers for wedding dresses

Anonymous said...

Link еxchange is nothing elsе excеpt it is just placing thе other
peгson's webpage link on your page at proper place and other person will also do similar in support of you.

My web blog: SEO Wordpress Plugin

Anonymous said...

constantlу i used to read smalleг сontent that as ωell сlear their motive, and that
iѕ аlsο hapрenіng with this paragraph ωhich I
am rеading heгe.

Revіew my web pаge: wedding dresses

Anonymous said...

Qualіty content is the impοrtant to аttract the viewerѕ to pay a quіck vіѕit the wеb site, that's what this website is providing.

My blog post - SEOPressor V5 review

Anonymous said...

Attractive portion of content. I just stumbled upon your blog and in accession
capital to say that I acquire actually loved account your weblog posts.
Anyway I will be subscribing on your feeds and even I achievement you
get entry to consistently fast.

my site :: online tv izle