Dec 22, 2011

Bir geri dönüş yazısı: Goosebumps!



Evet artık burası benim Kore uğruna feda edeceğim yeni blogum! O kadar çok blogum var ki anlatsam inanmazdınız. Yine de anlatayım şu an hali hazırda iki blogspot, bir blogdrive ve bir de tumblr hesabına sahibim. Evlerden uzak dursun ama maalesef ben bu konuda çok arsızım :) Burası benim dershane zamanı aforizmalarını kustuğum ufacık bir dünyaydı. Yine de bana en samimi gelen burası olmuştur. Öyleyse Kore için daha güzel bir mekan olamazdı. Bakın yepyeni bir arayüz yükledim, birkaç oynama bile yaptım. Çok geleneksel bir hava yarattım ve ilk yazıma da hazır ve nazırım efendim!! :)

Aman peki nedir bu "goosebumps" ? Şahsen ben bu yaz Amerikan argosu hakkında tecrübe kazandığımı düşünmüştüm. Ohoo daha kırk fırın ekmek yemem gerekmiş. Öyle ya Youtube'ta arz-ı endam ederken hep bu yoruma rastlıyordum. Hep de sevdiğim grupların videolarının altında "omg goosebumps!", "oh shit goosebumps again" benzeri yorumlar görüyordum. Dedim bakayım neymiş anlamı: Tüylerin ürpermesi, tüylerin diken diken olması. Tam karşılığının bu olduğunu gördüm. Çok güzel bir şey gerçekten. Benim sürekli olur bu bir şeyler izlerken. Gözlerimde de biraz yaş birikir sevinçle karışık heyecanlanırım :) O yüzden ilk yazımda bana "goosebumps" yaşatan videoları derlemek istedim. Ufacık da bilgiler verdim video aralarında. Şimdi kendinizi onların büyülü dünyasına bırakın. Eh tabii biraz da bilgisayarın sesini yükseltmek harika olurdu :P


1) BIGBANG - HANDS UP

İlk videomuz tabii ki Bigbang'ten geliyor :) Benim live performance havasına en yakıştırdığım birkaç şarkılarından biri Hands Up. Gerçekten en çok goosebumps'ı bana yaşatan bu grubu ne kadar sevsem az gelir. Bu performans Seoul Tokyo Music Festival'in kapanış kısmından. Özellikle 3:12 'deki o şahane hareketinden dolayı Seungri'yi tebrik ediyorum :)






2) 2NE1 - I AM THE BEST

Sıradaki tüyler ürpertici performans yine YG Family bünyesinden bir grup 2NE1'dan geliyor. Bu sene Mnet Asia Music Awards tamamen onlara aitti bence. Gerek CL ft. Will.i.am hadisesi gerekse yılın kaydı ödülünü almaları biz hayranları sevinçle gurur arası duygular karmaşasına sürükledi :) İşte bu performans Bigbang'in o meşhur coverından sonra en iyisi ve goosebumps seçilmeye layık olanı bence! :)






3) BIGBANG - HARU HARU (orchestra vers.)

Yani nasıl desem Haru Haru öyle bir şarkı ki; orkestra, Japonca, gerekirse davul ve zurna (tamam biraz abarttım:) hangi versiyonu olursa olsun yakışıyor. Şu performans için daha fazla bir şey söylemek istemiyorum. Sadece ölmeden önce bir benzerine tanık olmak isterdim. Tek söyleyebileceğim bu :)






4) SUPER JUNIOR feat. (E.L.F) - MARRY YOU

İşte benim Super Junior'ı en net görebildiğim video bu olmuştu. Yahu ne çoklar, nasıl seçerim, nasıl tanırım ben bu çocukları diyordum. Bu performans her anlamda beni onlarla tanıştırdı. Adamların yüreğine kadar gördüm bu videoda. Duygu seline sebep veren E.L.F'leri ayrıca tebrik ediyorum. Ama tüm bunlar karşısında hüngür hüngür ağlayan üyeler sayesinde bizim tüylerimiz diken diken oldu. Kesinlikle goosebumps olayının kralıydı SuJu. Hak ettiniz sonuna kadar :)






5) SHINee - LUCIFER

Öncelikle bu videoyu keşfetmemi sağlayan sevgili Kimbapsushi 'ye teşekkürlerimi sunmak isterim. SHINee öyle çok deli gibi takip ettiğim bir grup olmadı. Neden çünkü bu konuda kendime pek güvenmiyorum. Zira bu şirinlikle onlara daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum :) Kimbap'ın dediğine göre bu performans Japonya konserlerinden. Bu sahnede asılı gezme işini Güney Kore'de birçok grup yapıyor. Özellikle SM bünyesindekiler pek seviyor. İlk 5'e iki videoyla girmeyi zorlayan Super Junior'ın da benzer olayları vardır hepimizin bildiği gibi. Adeta bir Tanrı gibi sahneye inen Donghae ile başlamış o meşhur Sorry Sorry performanslarını elbette unutmayacağız :P





Bu arada listeye girememesine inanamadığınız birkaç grup elbet olacaktır. Bunların en başında gelen DBSK'ye saygım sonsuz hatta yazının başlık resmini özellikle Cassiler'den seçtim. Ama bu goosebumps öyle bir şey ki herkeste aynı etkiyi yaratmıyor. Eminim mükemmel bir sahneleri var. Lakin özür dileyerek yer veremediğimi yinelemek istiyorum. Beni tanıyanların listeye girememesi karşısında şoka girdiği bir diğer isim de elbet CNBlue olacaktır. Bu konuda da elimden gelen bir şey olmadı. Çünkü fancam dışında henüz Youtube'a düşmüş bir konser kayıtları yok. Sahne performanslarına bayıldığım halde comeback, goodbye stagelere katlanmak zorunda bırakılıyorum. Onlara da rastlayınca goosebumps - 2 başlıklı şahane bir yazı yazılabilir. O yüzden şimdilik bu kadarla kalıyorum.

Hoşçakalın! :)

4 yorum:

kimbapsushi said...

Hemencecik yorum konduralım o halde. Yazıdaki bütün gruplara bayıldığımdan saniyeler içinde okudum ve izlemediğim bir kaç performansı da hemen izliciim.
Bigbang, 2NE1 seven birisin, neden şirin bebelerimiz SHINee'yi de sevmeyesin. Ben onları renkli, skinny jeanleri, benden daha çok kıza benzeyen yüzleriyle kabul ettim, bağrıma bastım:P
Ciddiyete dönersem, Bigbang'in bu performansını izlemedim ama Haru Haru rüştünü ispatlamıştır, şahane olduğuna eminim. Suju için koca bir of çekiyorum, 2NE1'nın bu performansından blogumda bahsetmiştim, bence de gecenin en iyilerinden. SHINee'nin ise Japonya konserinin tamamını izlemenizi şiddetle tavsiye ederim:)
Of ne konuştum, blogun hayırlı uğurlu olsun.

chihiro said...

Diyorum ya aslında ben onları sevmeye hazırım ama korkuyorum bu sevgiden beni esir alır diye :P Öyleyse izleyeceğim en kısa zamanda o konserin tamamını. Birkaç videoyla tacizlemiştim kendi çapımda bari devam edeyim :))) Performanslara yorumuna gelince aynı fikirdeyiz, gerçekten harika biz de orada olmalıydık. Bu nedenle o derin of kısmında sana şiddetle katılıyorum. Dün gece ciddi anlamda bu işe başladım ve ilk yazıma olan ilk yorumundan dolayı sana tekrar teşekkürlerimi gönderiyorum sayın Kimbap :)

CG said...

O kadar güzel seçimler yapmışsın ki bir nefeste izledim ve okudum yazını.Ama özellikle SHINee'de ağzım açık kaldı, daha önce MAMA da izlemiştim bir benzerini, ama bu çok ayrıydı, çok etkilendim.Asıl goosebumpsıysa SUJU da yaşadım, kalbim dayanmıyor onların ağlamasına..Komik olansa yazının en sonuna geldiğimde CNBLUE performansı göreceğime o kadar emindim ki, yazı bitmesine rağmen aşağı inmeye devam edip, performansları burda bir yerde olmalı diye arandım.Acilen sana video bulmalı ve heyecanla böyle bir yazı daha döktürmeni beklemeliyim.Açılışı güzel yapmışsın,devamını merakla bekliyorum :)

chihiro said...

Hahaha aşağılara inip performans mı aradın? Çok güldüm buna eline sağlık :P Evet senle bu konuyu konuştuk ve de ben o performansları çoktaan izlemiş oldum sayende ama bloggerlar için kısa videolarını bulduk mu yazının 2. part işi tamam demektir. Çok sağol canım benim :)